Stamboom familie van Moorst
Homepage
1ste generaties
Vanaf 1640
Van Moorst
Familienaam
Hannes Aalbertse
Johannes
Johannis
Hermanus
Aalbertus
Cornelis
Fotoalbum
Gezinskaarten
Hoolhorst
Naam
RK familie
Hannisse
Van de Geer
1ste generaties

Voor 1811/1812 was het nog niet verplicht om een familienaam te voeren en de naam 'van Moorst' werd voor die tijd dan ook nog niet consequent gebruikt. Hierdoor kon het ook gebeuren dat diverse broers verschillende familienamen zijn gaan voeren. Op dit deel van mijn website vindt u de eerste generaties voordat de familienamen van Moorst, Hoolhorst, van de Geer en Hannisse gevoerd gingen worden.

Doordat van deze vroegere periode helaas niet alle documenten meer beschikbaar zijn, moet ik bij sommige gegevens een kanttekening zetten. Vanaf Hannis Brandse weet ik zeker dat de gegevens correct zijn, al is een typefout o.i.d. natuurlijk wel altijd mogelijk. Van de generaties voor Hannis Brandse kan ik niet met 100% zekerheid stellen dat de informatie klopt, maar er zijn wel meerdere redenen om te kunnen veronderstellen dat de familiebanden die op de site staan, ook de juiste zijn.

Dit deel van de site zal nog uitgebreid worden met extra informatie over de eerste generaties en met links naar diverse aktes, zoals een boedelscheiding waarin het bezit van Hannis Brandse opgesomd wordt.

Copyright Linda van Moorst 2006-2010